Solidarność w systemie opieki zdrowotnej UE – fakty i mity

Janssen współorganizatorem sesji podczas XVIII European Health Forum, Gastein 2015

Solidarność w systemie opieki zdrowotnej UE – fakty i mity

Janssen Polska był podczas XVIII European Health Forum w Gastein współorganizatorem sesji „Solidarność w systemie opieki zdrowotnej UE – fakty i mity. Jakie są potencjalne przeszkody w dostępności do innowacyjnych terapii onkologicznych w krajach Europy Środkowej i Wschodniej?”.

Po raz pierwszy w trakcie tego prestiżowego europejskiego wydarzenia została zorganizowana sesja przedstawiająca perspektywę państw Europy Środkowo-Wschodniejw kontekście równości w dostępie do innowacyjnych terapii onkologicznych w krajach UE. Podczas warsztatu eksperci zwrócili szczególną uwagę na wyzwania demograficzne, różnorodność systemów finansowania i społeczne uwarunkowania poszczególnych krajów.

Forum jest największym i najważniejszym w Unii Europejskiej wydarzeniem związanym z ochroną zdrowia. Jak co roku światowej sławy specjaliści podzielili się swoimi doświadczeniami i wiedzą, omawiając najważniejsze tematy dotyczące obecnego stanu i przyszłości europejskiego systemu zdrowia. Konferencja jest nie tylko polem do dyskusjina temat zdrowia publicznego, ale również inicjuje działania prowadzone w tym zakresieprzez państwa europejskie i wpływa na ich realizację.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii,neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz choróbmetabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniui przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

j11.JPG

Johnson & Johnson na #1. miejscu rankingu „Barron’s”

Firma Johnson & Johnson zajęła 1. miejsce w badaniu „The Top 100 Most Respected Companies”. Ranking jest publikowany od 2005 roku przezprestiżowy amerykański tygodnik biznesowy „Barron’s”.