Nie oddawaj niezależności - oddaj cukier!
Nie oddawaj niezależności -  oddaj cukier!

Nie oddawaj niezależności - oddaj cukier!

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. zainicjowała kampanię edukacyjną Oddaj cukier, której celem jest edukacja i budowanie świadomości wśród osób cierpiących na cukrzycę i ich bliskich.

Zadaniem kampanii jest poszerzanie wiedzy w zakresie sposobów uniknięcia powikłań cukrzycy, utrzymania niezależności pomimo choroby oraz nowoczesnych opcji terapeutycznych w cukrzycy typu 2. Ponadto wśród założeń kampanii leży aktywizacja osób z cukrzycą, skłonienie ich do niebagatelizowania choroby, zaangażowania się w leczenie i regularnych wizyt u lekarza. Dążeniem kampanii jest również podkreślenie faktu, iż chorzy mają dziś do dyspozycji innowacyjne terapie o nowatorskim mechanizmie działania polegającym na usuwaniu z organizmu nadmiaru cukru z moczem.

Stąd hasła przewodnie kampanii:
Nie oddawaj wzroku − oddaj cukier!
Nie oddawaj stopy − oddaj cukier!
Nie oddawaj niezależności − oddaj cukier!

Źródłem informacji o kampanii jest portal www.oddajcukier.pl, na którym są dostępne materiały edukacyjne na temat diagnozowania cukrzycy typu 2 i jej powikłań przeznaczone dla pacjentów i ich bliskich. W serwisie znajduje się również opis metod dostępnych obecnie w terapii cukrzycy. W ramach kampanii zostały zaplanowanedziałania edukacyjne w radiu i prasie oraz happeningi w 5 miastach Polski – Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Krakowie i Gdańsku.

Cukrzyca jako choroba cywilizacyjna, może dotknąć każdego z nas bez względu na wiek, płeć czy rodzaj wykonywanej pracy. Stąd też zaangażowanie ambasadorów kampanii, którzy dzięki swojej popularności i autorytetowi mogą pomóc w dotarciu z edukacyjnym.

Ambasadorowie kampanii, jako osoby publiczne, zgodzili się użyczyć swojego wizerunku, aby wesprzeć edukację społeczeństwa, a w szczególności chorych na cukrzycę typu 2 i ich bliskich. Cukrzyca jako choroba cywilizacyjna może dotknąć każdego z nas bez względu na wiek, płeć czy rodzaj wykonywanej pracy. Stąd też zaangażowanie osób, które dzięki swojej popularności i autorytetowi mogą pomóc w dotarciu z edukacyjnym przekazem kampanii do szerokiego grona odbiorców.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniui przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Oddaj cukier.jpg

oddaj_cukier_1.jpg

hqdefault.jpg

Konsylium Pacjentów z Nowotworami Krwi

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem inicjatywy Konsylium Pacjentów z Nowotworami Krwi powołanej przez Instytut Ochrony Zdrowia. Główną ideą powołania grupy jest dyskusja nad wyzwaniami w hematoonkologii z punktu widzenia społecznego i systemowego.