Janssen Super Etyczną Firmą Roku

Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson&Johnson otrzymał nagrodę „Super Etyczna Firma 2017” w konkursie organizowanym przez „Puls Biznesu”. Kapituła konkursu nadaje tytuł Etycznej Firmy Roku przedsiębiorstwom, dla których etyka jest kluczowym elementem działań biznesowych. Janssen Polska został wyróżniony w tym konkursie już po raz trzeci.

Dostrzegając wzrost znaczenia etyki w działalności firm, dziennik biznesowy Puls Biznesu już po raz czwarty przyznał nagrody i wyróżnienia w Konkursie Etyczna Firma.
W tegorocznej edycji kapituła postanowiła podzielić konkurs na kilka kategorii: Etyczna Firma MŚP, Duża Firma i Super Etyczna Firma. Tytułem Super Etyczna Firma wyróżnione zostały firmy, które były nagradzane przynajmniej trzykrotnie w kolejnych edycjach konkursu.

Uczciwość i odpowiedzialność stanowią fundament działalności naszej firmy. Wierzymy, że wszelka współpraca jest oparta na wiarygodności dlatego reputacja naszej firmy jest dla nas jedną z największych wartości. Wszyscy pracownicy firmy Janssen są zobowiązani do postępowanie zgodnie z kodeksem wartości opisanym w credo J&J.

Magdalena Lisiecka, Manging Director, Janssen Polska

Celem Konkursu Etyczna Firma Roku jest wyróżnienie przedsiębiorstw działających w Polsce, które w sposób najbardziej kompleksowy oraz systemowy prowadzą działania na rzecz budowy i wzmacniania kultury organizacyjnej opartej na etyce. Podmioty starające się o tytuł Etycznej Firmy muszą poddać się szczegółowej analizie. Oceniane są m.in. program zarządzania etyką w firmie, odpowiedzialność pracowników w ramach programu zarządzania etyką, nadzór kadry kierowniczej nad programem, system zgłaszania nieprawidłowości i weryfikacji zgłoszeń, szkolenia i komunikację, ład korporacyjny, a także zarządzanie ryzykiem nadużyć.

W tegorocznej edycji Konkursu zgłoszono rekordową liczbę 200 firm ubiegających się o tytuł Etycznej Firmy Roku. Kapituła przyznała nagrody i wyróżnienia 26 z nich.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą̨ do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii
i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego, nadciśnienia płucnego oraz chorób metabolicznych. Sześć substancji czynnych stworzonych przez Janssen znajduje się na liście leków podstawowych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO).

Realizując zobowiązania wobec pacjentów Janssen rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają̨ ludziom na całym świecie. Swoją działalność́ opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Więcej informacji pod adresem: www.janssen.com/poland