Janssen nagrodzony w plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost”

Janssen został nagrodzony w 7. plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost” - w kategorii Farmacja - za opracowanie przełomowej terapii daratumumabem opartej na wykorzystaniu przeciwciała monoklonalnego.

„To punkt zwrotny w leczeniu szpiczaka mnogiego i najbardziej oczekiwana terapia od przeszło dekady” – tak kapituła Innowatorów uzasadniła swój wybór.

Innowatory tygodnika „Wprost” zostały przyznane po raz 7. Od 2014 roku podstawą do wyróżnienia w plebiscycie tych, którzy inwestują w innowacje, jest autonomiczne badanie Innovation Research. Nagrody przyznawane są w kategoriach: Farmacja, Energetyka, Budownictwo, Usługi, IT i Telekomunikacja, Nauka i Osobowość Innowacji. Patronem honorowym tegorocznej edycji było Ministerstwo Pracy, Rodziny i Polityki Społecznej.
Innowatory2.jpg

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą̨ do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają̨ ludziom na całym świecie. Swoją działalność́ opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Sieć dla zdrowia. Pobudka z nauką

Janssen Polska jest partnerem programu „Sieć dla Zdrowia”, zainicjowanego przez Instytut Praw Pacjenta i Edukacji Zdrowotnej. W ramach projektu odbywają się cykliczne spotkania „Zdrowe pobudki”, które mają wspomagać działania i rozwijać kompetencje członków organizacji. Pierwsza po wakacjach pobudka poświęcona była nauce, a dokładnie genom i mózgowi.