Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego

JANSSEN_kartki_kalendarz_10_10.png

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą̨ do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają̨ ludziom na całym świecie. Swoją działalność́ opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. był partnerem programu „Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”, realizowanej przez Fundację „Żyjmy Zdrowo”. Kampania realizowana w latach 2013-2016 objęła cztery województwa, w których powstały Kluby Aktywizacji Zawodowej. W efekcie realizowanych działań, zaangażowani do kampanii trenerzy pracy pomogli kilkudziesięciu osobom, dotkniętych schizofrenią, znaleźć zatrudnienie.
NIE TRACĘ SIEBIE W SCHIZOFRENII

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem kampanii społecznej "Nie tracę siebie w schizofrenii" organizowanej przez Instytut Praw Pacjenta i Edukacji Zdrowotnej. Celem kampanii "Nie tracę siebie w schizofrenii" jest pokazanie choroby przez pryzmat osób, które zmagają się z nią na co dzień, a przez to zmiana stereotypowego podejścia do schizofrenii.
Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. opublikował raport "Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy". Opracowanie jest kontynuacją wydawnictw prezentujących pełny obraz leczenia schizofrenii z perspektywy ekonomicznej, społecznej i ludzkiej. Publikacja pokazuje wpływ, jaki schizofrenia wywiera nie tylko na życie pacjenta, ale i na cały system opieki zdrowotnej i społecznej, generując ogromne wydatki z budżetu publicznego.
Zdrowiepsychiczne.pl − portal dla pacjentów

temu

Janssen Polska uruchomił serwis Zdrowiepsychiczne.pl z myślą o osobach cierpiących na schizofrenię i ich najbliższych. Serwis przybliża problematykę jednej z najpoważniejszych chorób psychicznych.

Janssen nagrodzony w plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost”

Janssen został nagrodzony w 7. plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost” - w kategorii Farmacja - za opracowanie przełomowej terapii daratumumabem opartej na wykorzystaniu przeciwciała monoklonalnego.„To punkt zwrotny w leczeniu szpiczaka mnogiego i najbardziej oczekiwan