Światowy Dzień Zdrowia Psychicznego

JANSSEN_kartki_kalendarz_10_10.png

„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. był partnerem programu „Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”, realizowanej przez Fundację „Żyjmy Zdrowo”. Kampania realizowana w latach 2013-2016 objęła cztery województwa, w których powstały Kluby Aktywizacji Zawodowej. W efekcie realizowanych działań, zaangażowani do kampanii trenerzy pracy pomogli kilkudziesięciu osobom, dotkniętych schizofrenią, znaleźć zatrudnienie.
NIE TRACĘ SIEBIE W SCHIZOFRENII

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem kampanii społecznej "Nie tracę siebie w schizofrenii" organizowanej przez Instytut Praw Pacjenta i Edukacji Zdrowotnej. Celem kampanii "Nie tracę siebie w schizofrenii" jest pokazanie choroby przez pryzmat osób, które zmagają się z nią na co dzień, a przez to zmiana stereotypowego podejścia do schizofrenii.
Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. opublikował raport "Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy". Opracowanie jest kontynuacją wydawnictw prezentujących pełny obraz leczenia schizofrenii z perspektywy ekonomicznej, społecznej i ludzkiej. Publikacja pokazuje wpływ, jaki schizofrenia wywiera nie tylko na życie pacjenta, ale i na cały system opieki zdrowotnej i społecznej, generując ogromne wydatki z budżetu publicznego.
Zdrowiepsychiczne.pl − portal dla pacjentów

temu

Janssen Polska uruchomił serwis Zdrowiepsychiczne.pl z myślą o osobach cierpiących na schizofrenię i ich najbliższych. Serwis przybliża problematykę jednej z najpoważniejszych chorób psychicznych.