Europejski Dzień Prostaty

JANSSEN_kartki_kalendarz_09_15A.jpg

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą̨ do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają̨ ludziom na całym świecie. Swoją działalność́ opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Biała Księga – Przewlekła Białaczka Limfocytowa

temu

Janssen opublikował raport „Biała Księga - Przewlekła Białaczka Limfocytowa”, opracowany w ramach kampanii edukacyjno-informacyjnej „Życie mamy we krwi”. To pierwsza tak obszerna publikacja dotyczącą przewlekłej białaczki limfocytowej, przedstawiająca zasady diagnostyki, leczenie, a także sytuację chorych w Polsce na tle innych krajów europejskich.
Potrzeba trochę szczęścia

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem kampanii Potrzeba trochę szczęścia. W jej ramach przygotowano album oraz wystawę przedstawiające osiem fotoreportaży o osobach dotkniętych białaczką, ukazujące ich świat, zmagania z chorobą i zmianę, którą im przyniosła. Ekspozycja pojawi się w głównych miastach Polski.
Miesiąc Świadomości Raka Krwi

temu

W ramach obchodów Miesiąca Świadomości Raka Krwi odbył się pierwszy europejski szczyt dotyczący walki z tym rodzajem nowotworu organizowany przez Janssen Oncology i European Centre for International Political Economy (ECIPE). W ramach wydarzenia powstał album przedstawiający historie 18 pacjentów z całej Europy dotkniętych nowotworami krwi.
Rak krwi – perspektywa pacjentów z 18 państw europejskich

temu

W ramach obchodzonego na całym świecie Miesiąca Świadomości Raka Krwi Janssen-Oncology wydał publikację zawierającą historie osiemnastu osób z Europy zmagających się z tym rodzajem nowotworów.

Światowy Dzień Choroby Alzheimera