Produkty Janssen na liście leków podstawowych WHO

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opracowała nowy wykaz leków podstawowych. Lista jest publikowana przez WHO od 1977 roku i aktualizowana co dwa lata. W najnowszej wersji jest 433 substancji czynnych, w tym 6 produkowanych przez Janssen.

Zaktualizowana lista EML (The WHO Essential Medicine List) zawiera trzydzieści nowych leków dla dorosłych i dwadzieścia pięć dla dzieci. Wśród nowych substancji czynnych znalazło się
6 produkowanych przez Janssen tj: bedaquiline, darunavir, simeprevir, doxorubicin, haloperidol, risperidon.

Największe zmiany na liście dotyczą antybiotyków. Podzielono je na trzy grupy: ACCESS (stosowane rutynowo w leczeniu infekcji bakteryjnych), WATCH (antybiotyki stosowane w I lub II linii leczenia, ale do rzadko występujących zakażeń i RESERVE (zwane inaczej lekami „ostatniej szansy”, po które można sięgać przy ciężkich zakażeniach, kiedy inne metody zawiodły).

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą̨ do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają̨ ludziom na całym świecie. Swoją działalność́ opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Więcej informacji pod adresem  www.janssen.com/poland

Janssen nagrodzony w plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost”

temu

Janssen został nagrodzony w 7. plebiscycie Innowatory tygodnika „Wprost” - w kategorii Farmacja - za opracowanie przełomowej terapii daratumumabem opartej na wykorzystaniu przeciwciała monoklonalnego.„To punkt zwrotny w leczeniu szpiczaka mnogiego i najbardziej oczekiwan
Janssen wyróżniony w konkursie Etyczna Firma 2016

temu

Janssen Polska już po raz drugi został wyróżniony w konkursie Etyczna Firma zorganizowanym przez „Puls Biznesu”, pod honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. W konkursie nagradzane są firmy, których działalność charakteryzuje rzetelność, uczciwość, wiarygodność, przejrzystość i odpowiedzialność. Janssen został wyróżniony jako jedyna firma z branży farmaceutycznej.
Janssen nagrodzony laurem PRIX GALIEN 2016 za ibrutynib

temu

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. za ibrutynib została uhonorowana tegorocznym medalem PRIX GALIEN Poland w kategorii innowacyjny produkt leczniczy stosowany w lecznictwie zamkniętym.
Firma Janssen nominowana w konkursie PRIX GALIEN 2016

temu

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. została nominowana w konkursie PRIX GALIEN Polska 2016 w kategorii innowacyjny produkt stosowany w leczeniu chorych na przewlekłą białaczkę limfocytową, chłoniaka z komórek płaszcza i makroglobulinemię Waldenströma.

Europejski Dzień Prostaty