Janssen na 4. miejscu w globalnym badaniu reputacji firm farmaceutycznych

Brytyjski instytut badawczy PatientView opublikował wyniki 5. globalnego badania reputacji spółek farmaceutycznych.Raport PatientView dotyczy wizerunku firm wśród pacjentów. W zestawieniu ogólnymJanssen uplasował się na 4. miejscu na liście, na której sklasyfikowano 48 firm.

Badanie obejmowało pacjentów z 72 krajów, którzy oceniali 6 wskaźników wpływających na reputację, m.in. dostęp do informacji, bezpieczeństwo czy produkty. Autorzy raportupodkreślają, że nigdy wcześniej w historii badania branża farmaceutyczna nie cieszyła siętak dobrym wizerunkiem jak w 2015 roku.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz choróbmetabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązaniaz zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniui przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Biała Księga – Przewlekła Białaczka Limfocytowa

Janssen opublikował raport „Biała Księga - Przewlekła Białaczka Limfocytowa”, opracowany w ramach kampanii edukacyjno-informacyjnej „Życie mamy we krwi”. To pierwsza tak obszerna publikacja dotyczącą przewlekłej białaczki limfocytowej, przedstawiająca zasady diagnostyki, leczenie, a także sytuację chorych w Polsce na tle innych krajów europejskich.