„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.

Janssen partnerem programu

„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. był partnerem programu „Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”, realizowanej przez Fundację „Żyjmy Zdrowo”. Kampania realizowana w latach 2013-2016 objęła cztery województwa, w których powstały Kluby Aktywizacji Zawodowej. W efekcie realizowanych działań, zaangażowani do kampanii trenerzy pracy pomogli kilkudziesięciu osobom, dotkniętych schizofrenią, znaleźć zatrudnienie.

„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia” to pierwszy ogólnopolski program aktywizujący zawodowo osoby cierpiące na schizofrenią. Projekt realizowany przez Fundację „Żyjmy Zdrowo” objął zasięgiem cztery województwa: wielkopolskie, mazowieckie, kujawsko-pomorskie i łódzkie.
W ramach programu w latach 2013-2016 powstały cztery Kluby Aktywizacji Zawodowej, w których działali specjaliści i partnerzy projektu. Wyszkolonych zostało dziesięciu trenerów pracy, którzy edukowali i wspierali pracodawców w zakresie zatrudnienia osób zmagających się ze schizofrenią, a także przygotowywali pacjentów do wejściana rynek pracy. W efekcie tych działań kilkadziesiąt osób chorych znalazło stałe zatrudnienie.

Partnerami projektu w poszczególnych województwach byli: Stowarzyszeniem Osób i Rodzin na Rzecz Zdrowia Psychicznego „Zrozumieć i Pomóc” z Poznania, Fundacji Pomocy Młodzieży i Dzieciom Niepełnosprawnym „Hej Koniku”, Stowarzyszeniem na Rzecz Przeciwdziałania Wykluczeniu Społecznemu Osób z Zaburzeniami Psychicznymi „Most”, Stowarzyszenie Młodzieży i Osób z Problemami Psychicznymi, Ich rodzin i Przyjaciół ”POMOST”.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii,  immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniui przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

NIE TRACĘ SIEBIE W SCHIZOFRENII

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem kampanii społecznej "Nie tracę siebie w schizofrenii" organizowanej przez Instytut Praw Pacjenta i Edukacji Zdrowotnej. Celem kampanii "Nie tracę siebie w schizofrenii" jest pokazanie choroby przez pryzmat osób, które zmagają się z nią na co dzień, a przez to zmiana stereotypowego podejścia do schizofrenii.
Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. opublikował raport "Schizofrenia. Rola opiekuna w kreowaniu współpracy". Opracowanie jest kontynuacją wydawnictw prezentujących pełny obraz leczenia schizofrenii z perspektywy ekonomicznej, społecznej i ludzkiej. Publikacja pokazuje wpływ, jaki schizofrenia wywiera nie tylko na życie pacjenta, ale i na cały system opieki zdrowotnej i społecznej, generując ogromne wydatki z budżetu publicznego.
Zdrowiepsychiczne.pl − portal dla pacjentów

temu

Janssen Polska uruchomił serwis Zdrowiepsychiczne.pl z myślą o osobach cierpiących na schizofrenię i ich najbliższych. Serwis przybliża problematykę jednej z najpoważniejszych chorób psychicznych.
Janssen wyróżniony w konkursie Etyczna Firma 2016

temu

Janssen Polska już po raz drugi został wyróżniony w konkursie Etyczna Firma zorganizowanym przez „Puls Biznesu”, pod honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. W konkursie nagradzane są firmy, których działalność charakteryzuje rzetelność, uczciwość, wiarygodność, przejrzystość i odpowiedzialność. Janssen został wyróżniony jako jedyna firma z branży farmaceutycznej.