Janssen wyróżniony w konkursie Etyczna Firma 2016

Janssen Polska już po raz drugi został wyróżniony w konkursie Etyczna Firma zorganizowanym przez „Puls Biznesu”, pod honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju. W konkursie nagradzane są firmy, których działalność charakteryzuje rzetelność, uczciwość, wiarygodność, przejrzystość i odpowiedzialność. Janssen został wyróżniony jako jedyna firma z branży farmaceutycznej.

Konkurs Etyczna Firma wyłania organizacje, które prowadzą działania na rzecz budowy i wzmacniania kultury organizacyjnej opartej na etyce i wartościach w sposób systemowy i kompleksowy. Organizacje te od wielu lat właściwie wdrażają standardy na wszystkich szczeblach dbając jednocześnie o dobre relacjez interesariuszami i partnerami biznesowymi.
„Już po raz drugi zostaliśmy wyróżnieni tytułem Etyczna Firma. Jako jeden z sygnatariuszy Kodeksu Przejrzystości każdego dnia wkładamy wiele truduw utrzymanie najwyższych standardów etyki biznesowej i transparentności. Tym bardziej cieszymy się, że nasze starania są zauważane i doceniane” – mówiMagdalena Lisiecka, Country Director, Janssen Polska.
Wartości i etyka biznesu od dawna są wpisane w DNA firmy i stanowią fundament dla wszystkich podejmowanych działań. Zasady te są zawarte w Credo firmyJohnson & Johnson, które zostało stworzone przez Roberta W. Johnsona jeszczew 1943 roku. Warto zwrócić uwagę, że miało to miejsce dużo wcześniej, niż zaczęto posługiwać się pojęciem społecznej odpowiedzialności biznesu. Ten rodzaj moralnego kompasu wyznacza kierunek działań firmy, począwszy od realizacji wizji, po kodeks postępowania i zachowania pracowników.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązaniaz zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Janssen nagrodzony laurem PRIX GALIEN 2016 za ibrutynib

temu

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. za ibrutynib została uhonorowana tegorocznym medalem PRIX GALIEN Poland w kategorii innowacyjny produkt leczniczy stosowany w lecznictwie zamkniętym.
Firma Janssen nominowana w konkursie PRIX GALIEN 2016

temu

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. została nominowana w konkursie PRIX GALIEN Polska 2016 w kategorii innowacyjny produkt stosowany w leczeniu chorych na przewlekłą białaczkę limfocytową, chłoniaka z komórek płaszcza i makroglobulinemię Waldenströma.
Johnson & Johnson na #1. miejscu rankingu „Barron’s”

temu

Firma Johnson & Johnson zajęła 1. miejsce w badaniu „The Top 100 Most Respected Companies”. Ranking jest publikowany od 2005 roku przezprestiżowy amerykański tygodnik biznesowy „Barron’s”.
„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.

temu

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. był partnerem programu „Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”, realizowanej przez Fundację „Żyjmy Zdrowo”. Kampania realizowana w latach 2013-2016 objęła cztery województwa, w których powstały Kluby Aktywizacji Zawodowej. W efekcie realizowanych działań, zaangażowani do kampanii trenerzy pracy pomogli kilkudziesięciu osobom, dotkniętych schizofrenią, znaleźć zatrudnienie.

„Powrót do społeczeństwa. Powrót do pracy. Powrót do zdrowia”. Podsumowanie.