Życie bez nawrotów

Janssen partnerem spotu realizowanego w ramach kampanii „Schizofrenia – dramat młodych, dramat opiekunów”

Życie bez nawrotów

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest partnerem spotu „Życie bez nawrotów”, który powstał w ramach kampanii społecznej „Schizofrenia – dramat młodych, dramat opiekunów”, realizowanej przez Fundację Instytut Ochrony Zdrowia. Spot ma zwrócić uwagę na osoby chore na schizofrenię, które mimo choroby, mogą realizować swoje plany zawodowe.

Chcę być sobą – mówią Anna Cieślak i Wojciech Brzeziński w spocie „Życie bez nawrotów”. Wewnętrzny głos, który mówi do bohaterów spotu, słyszą na co dzień pacjenci ze schizofrenią. Wyśmiewa ich marzenia i plany, przypominając, że ze schizofrenią będą nikim. Tymczasem pacjenci ze schizofrenią nie muszą rezygnować ze swoich planów, mogą dalej uczyć się i pracować. Mogą być sobą(1).
385 tysięcy osób w Polsce choruje na schizofrenię. Przy czym połowa pozostaje niezdiagnozowana i nie jest leczona. Diagnoza jest często szokiem, który blokuje chorych przed podjęciem leczenia. Zaburzone zostają zdolność jasnego myślenia i wyrażaniaemocji, utrzymywania relacji z innymi, zatrzymany zostaje rozwój osobisty, a co za tym idzie funkcjonowanie w społeczeństwie. Osoby ze schizofrenią rezygnują również z pracy. Po zdiagnozowaniu zaledwie 15% chorych pozostaje na rynku pracy, a 61% pacjentów przechodzi na rentę.
Spot „Życie bez nawrotów” jest elementem kampanii informacyjno-edukacyjnej„Schizofrenia – dramat młodych, dramat opiekunów” realizowanej przez Fundację Instytut Ochrony Zdrowia.

Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. jest firmą farmaceutyczną należącą do koncernu Johnson & Johnson. Swoje działania koncentruje na zaspokojeniu najważniejszych potrzeb medycznych naszych czasów w kluczowych obszarach terapeutycznych, głównie w dziedzinie onkologii, hematoonkologii, immunologii, neurobiologii i psychiatrii, chorób zakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego oraz chorób metabolicznych.

Realizując zobowiązania wobec pacjentów, rozwija innowacyjne produkty, usługi oraz zintegrowane rozwiązania z zakresu opieki zdrowotnej, które pomagają ludziom na całym świecie. Swoją działalność opiera na zaufaniu i przejrzystym dialogu ze wszystkimi partnerami.

Referencje:
(1) Drapała A., Gierczy ski J., Karczewicz E., Sielicki P., Schizofrenia ‒ analiza kosztów ekonomicznych i społecznych, Uczelnia Łazarskiego 2015.

Janssen nagrodzony laurem PRIX GALIEN 2016 za ibrutynib

Firma Janssen-Cilag Polska Sp. z o.o. za ibrutynib została uhonorowana tegorocznym medalem PRIX GALIEN Poland w kategorii innowacyjny produkt leczniczy stosowany w lecznictwie zamkniętym.